GW:s Röda

Äntligen kan vi berätta att GW släppt sitt egna vin, och självklart fick vi göra etiketten!

Finns nu att beställa hos Systembolaget; ”GW:s Röda”.

Tegnér Spirits & Wine ligger bakom lanseringen av ”GW:s röda” tillsammans med den folkkäre TV-profilen och författaren Leif GW Persson. Det portugisiska vinet, från Tejo-regionen, är en blandning av druvorna Aragonez, Castelão och Cabernet Sauvignon och enligt Leif själv ”en gåva till livet”. Samarbetet bygger på en gammal vänskap mellan Christer Tegnér och Leif GW Persson, som känt varandra sedan skoltiden.

Vad säger GW själv gällande kändisviner kan du läsa nedan. 🙂

Många av de där kändisvinerna går det ju inte ens att tvätta bilen med. De är gräsliga. Den där Per Morberg. Jag undrar hur han är funtad alltså som kan sätta sitt namn på sådant, säger han till tidningen Resumé.

Hannah Widells och Amanda Schulmans vin är han inte heller mycket för.
Det har de väl dödat råttor med förmodligen.

Att han har högre trovärdighet än de andra på den långa listan av kändisar med egna viner ser han som självklart.
Ja, det har jag ju naturligtvis. På ett helt annat sätt i och med att jag druckit mycket mer vin än de där pellejönsfigurerna tillsammans. Det är objektiv fakta, säger han, och berättar att han själv är förtjust i Rhône-viner som kostar flera hundra kronor flaskan och att han har druckit viner som kostar tiotusentals kronor – även om han inte rekommenderar det till ”den breda menigheten”.

(Källa: Resumé)

gw_label gw_top
gw01

gwvin

gw_korkar

gw_bottle2

gw02